NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ
با توجه به این که تنها چندماه تا ضرب الاجل ماه مارس برای دستیابی به چارچوب کلی یک توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 فرصت باقی است به نظر می‌آید این ایران است که طرف مقابل را برای سازش تحت فشار قرار داده است.
به گزارش مشرق، خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از منابع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای مدعی شد اگر ایران یکی از پیشنهادات طرف غربی برای کاهش ظرفیت غنی‌سازی‌اش را بپذیرد آمریکا با افزایش تعداد سانتریفوژها موافقت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، با توجه به این که تنها چندماه تا ضرب الاجل ماه مارس برای دستیابی به چارچوب کلی یک توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 فرصت باقی است به نظر می‌آید این ایران است که طرف مقابل را برای سازش تحت فشار قرار داده است.

اصلی‌ترین مساله مورد اختلاف میان مذاکره‌کنندگان برنامه غنی‌سازی اورانیوم در ایران است که طرف غربی تلاش می‌کند آن را محدود کند. گروه 1+5 شامل آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان در ابتدا با هدف براندازی 80 تا 90 درصد از حدود 10 هزار سانتریفیوژ فعال ایران پای میز مذاکره آمد.

دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات هسته‌ای می‌گویند: این کشورها پس از آن که با مقاومت ایران روبه‌رو شدند موضع خود را تغییر دادند و به نظر می‌آید آمریکا آماده است تا در صورتی که تهران با یکی از سه راه احتمالی کاهش ذخایر گاز اورانیوم، انتقال اورانیوم به خارج از کشور و یا بازآرایی ساختار آبشارها موافقت کند افزایش تعداد سانتریفیوژهای ایران را بپذیرد.

این دیپلمات‌ها هم‌چنین می‌گویند که واشنگتن از خواسته اولیه خود برای امضای یک توافق بیست ساله کوتاه آمده و اکنون آماده است تا با توافقی بین 10 تا 12 سال موافقت کند.

به گزارش آسوشیتدپرس اولین پیشنهادی که طرف غربی در برابر ایران قرار داده کاهش ذخایر گاز اورانیوم این کشور است که برای غنی‌سازی به سانتریفویژها تزریق می‌شود. در واقع حجم گاز اورانیومی که ایران می تواند نگه دارد به تعداد سانتریفیوژهایی که تهران می‌تواند در اختیار داشته باشد بستگی دارد.

دومین پیشنهاد این است که ایران می‌تواند متعهد شود بخش اعظم اورانیوم غنی شده‌ای را که تولید کرده به خارج از مرزهایش منتقل کند به گونه‌ای که اورانیوم کافی برای ساخت یک بمب را در اختیار نداشته باشد.

به احتمال زیاد سومین پیشنهاد نیز این است که ایران ترکیب سانتریفیوژهایش را بازآرایی کند. این ماشین‌ها در ترکیبی موسوم به آبشارها نصب می‌شوند تا گاز اورانیوم را تا غلظت‌های بالاتر غنی‌سازی کند. بنابراین بازآرایی این آبشارها می‌تواند میزان اورانیوم غنی شده تولیدی در خروجی را به میزان چشم‌گیری کاهش دهد.

آسوشیتد پرس در ادامه نوشت: دولت آمریکا هم‌چنان تاکید می‌کند که توافقی را خواهد پذیرفت که موجب افزایش یک‌ساله ظرفیت گریز هسته‌ای ایران شود و رویکرد واشنگتن این است که برنامه هسته‌ای ایران را تا حدی کاهش دهد که در صورت خواست تهران برای دستیابی به ظرفیت تولید هسته‌ای جامعه بین‌الملل فرصت کافی برای پاسخگویی داشته باشد.

داریل کیمبال، کارشناس انجمن کنترل تسلیحات آمریکا در این باره گفت: یک توافق هسته‌ای که بازرسی‌های سخت را به همراه داشته باشد فرصت کافی برای کشف و مقابله را در صورت تلاش ایران برای ساخت یک بمب می‌دهد.

این خبرگزاری هم‌چنین نوشت: در هر صورت تحت فشار قرار دادن ایران برای نابود کردن زیربنای هسته‌ای‌اش غیرواقعی به نظر می‌رسد. در جهانی که آمریکا هیچ امکانی برای ورود به یک مناقشه نظامی دیگر در منطقه خاورمیانه ندارد و روسیه و چین دیگر حاضر به همکاری در تحریم اقتصادی ایران نیستند حتی مخالفان مذاکرات نیز می‌دانند که توافق هسته‌ای بهترین گزینه است.

این در حالی است که مقامات ایرانی موضوع لغو کامل و یک‌جای تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران را خواستار هستند و معتقدند هر توافقی باید شامل غنی‌سازی اورانیوم در حد صنعتی باشد.
منبع: ایسنا

[ چهارشنبه 93/11/29 ] [ 10:0 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 5226
بازدید دیروز: 67529
کل بازدیدها: 5224893